Felhasználási feltételek

A KOPÓ Applikációhoz (Alkalmazás) való hozzáférést és annak használatát az alkalmazandó jogszabályok és a jelen Felhasználási Feltételek (a továbbiakban Felhasználási Feltételek) és Adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban adatkezelési tájékoztató) szabályozzák. Az Alkalmazást letöltők és használók (a továbbiakban: a Felhasználók) elfogadják a jelen Felhasználási Feltételeket. Amennyiben ezen Felhasználási Feltételeket és Adatkezelési Tájékoztatót nem fogadják el, nem jogosultak a regisztrációra és az Alkalmazás teljes körű használatára.

Definíciók:

Alkalmazás: a KOPÓ applikáció

Üzemeltető: Filmdzsungel Kft. (1025 Budapest, Törökvész út 25., Adószám: 23893654241, Cégjegyzékszám: 01 09 983099í) a továbbiakban Üzemeltető vagy Filmdzsungel Kft.

Látogató: olyan Felhasználó, aki nem rendelkezik regisztrációval vagy regisztrációja alapján sem jelentkezik be a KOPÓ applikációra, és ezért csak a regisztráció nélkül is elérhető funkciókat érheti csak el. A látogatók nem tölthetnek fel tartalmakat az applikációba, nem kommentelhetnek és nem gyűjthetnek pontokat.

Regisztrált felhasználó: az a 14 évnél idősebb természetes személy, aki érvényes regisztrációval rendelkezik és használja az Alkalmazást: tartalmakat tölthet fel az applikációba, kommentelhet és pontokat gyűjthet.

Felhasználó: együttesen jelenti a Látogatót és a Regisztrált felhasználót.

Tartalom: a KOPÓ portálon szereplő összes elérhető tartalom, hír, információ, adatbázis, kép, videó és mesterséges intelligencia vagy egyéb algoritmus.

Felhasználói profil: a Regisztrált felhasználó fiókja, ami kötelezően tartalmazza a felhasználó által megadott felhasználónevet, email címet és opcionálisan a profilképet.

KOPÓ portál: A KOPÓ mobil eszközön elérhető applikációja és az interneten elérhető honlapja (kopoapp.hu).

  1. Az Alkalmazás meghatározása

A KOPÓ applikáció mobileszközökön, a weboldal mobileszközökön és számítógépeken keresztül elérhető Alkalmazás.

Az Alkalmazás elsődleges funkciója, hogy a természetet járva segítsen beazonosítani a megtalált állatnyomokat. A lábnyomok beazonosítást egy mesterséges intelligencia (AI) alapú megoldás segít, de a felhasználók egy hagyományos kérdéssor megválaszolásával manuálisan is be tudják azonosítani a lábnyomokat, ha az automata esetleg nem hozott megfelelő eredményt. 

A beazonosított nyomokat egy térképen jelenítjük meg, így a felhasználók meg tudják nézni, hogy milyen állatok járnak a környékükön vagy ahol éppen kirándulnak. Az állatnyomok mellett a felhasználók egyéb érdekességeket, látványosságokat is rögzíthetnek a térképen (pl. kilátó, forrás, barlang, tanösvény stb.) így az applikáció segíti a kirándulókat abban is, hogy mit érdemes még megnézni egy adott környéken. A KOPÓ alkalmazás egy jó eszköz arra, hogy a családok, osztályok vagy barátok együtt elinduljanak kirándulni és a talált állatnyomokat akár közösen határozzák meg. Mivel a minden rögzítésért pont jár, a legaktívabb nyomkeresők felkerülnek egy toplistára. 

Az Alkalmazásban a nyomtalálatok és az érdekességek mellett természetjárással, természetvédelemmel és állatokkal kapcsolatos hírek és eseményajánlók is helyet kapnak. Az egyes fajok adatlapján minden fontosabb információt megtalálhatnak a felhasználók, illetve a galériában érdekes képeket és videókat is találhatnak az érdeklődők.

Az Alkalmazással nem csak lábnyomok, hanem egyéb nyom meghatározásában is segítséget nyújt. Ha valaki egy kotorékot, rágásnyomot, túrás, szőr vagy kaparásnyomot, esetleg ürüléket talál az erdőben, egy listából kiválaszthatja, hogy melyik állathoz tartozó nyomot talált. Ezek az egyéb nyomok is megjeleníthetők a térképen.

Ha valaki még több információra vágyik, akkor a Nyomsuli menüben „feketeöves” nyomkeresővé képezheti magát és a tudását a Kvíz menüpontban le is ellenőrizheti. Természetesen kedvenc helyeket és nyomokat is bejelölhet mindenki és a Filmdzsungel Stúdió élő webkameráit és ingyenesen elérhető filmjeit is meg lehet tekinteni az Applikációban.

Az Alkalmazás keretében a Felhasználók által elérhető összes tartalom, az azokhoz kapcsolódói felhasználói és tulajdonjog, védjegy, szerzői jogi alkotás és egyéb – akár bejegyzett, akár nem bejegyzett – szellemi tulajdon (kiterjed különösen, de nem kizárólagosan valamennyi az Alkalmazás felépítését, megjelenését, az állat adatlapokat, adatbázisokat, fotókat és videókat, szöveget, egyéb anyagokat és algoritmusokat, szoftvert, logót, márkajelet, márkanevet, grafikát, védjegyet),  tulajdonosa a Filmdzsungel Kft.-. A Felhasználó az Alkalmazás igénybevételére a Felhasználási feltételek elfogadásával használati jogosultságot kap, mely kizárólag a jelen felhasználás feltételeknek megfelelő használatra jogosít.

  1. Az Alkalmazás elérésének feltételei

A Felhasználók a portál látogatása során kötelesek betartani a Felhasználási feltétekben megfogalmazott előírásokat. Az Alkalmazást kizárólag személyes, magáncéllal lehet igénybe venni, szigorúan tilos minden üzleti vagy nyilvános célú felhasználás.

2.1. Az Alkalmazás eléréséhez használható eszközök

Az Alkalmazás számítógépen (PC/Mac), illetve Android vagy iOS operációs rendszerű mobileszközön (mobiltelefon, tablet) vehető igénybe. Az Alkalmazás az alábbi típusú eszközökön érhető el, míg az itt fel nem sorolt eszközökön történő elérés nem támogatott:

  • Android OS mobiltelefon, vagy táblagép (Android 9.0 vagy újabb szoftver verzió),
  • Apple iOS mobiltelefon, iPod Touch, vagy iPad táblagép (iOS12, vagy újabb szoftver verzió),
  • Személyi számítógépen Windows, macOS vagy Linux operációs rendszer, böngésző típusa: Edge 90.0 vagy újabb, Chrome 90.0 vagy újabb, Firefox 88.0 vagy újabb verzió, Safari 14.1, vagy újabb verzió.

2.2. Az Alkalmazás használatának technikai feltételei

Az applikáció letöltéséhez és az Alkalmazás eléréséhez és funkciói használatához internetkapcsolatra van szükség. Ajánlott minimum feltétel, hogy a Felhasználó által használt internet szolgáltatás garantált letöltési sebessége elérje legalább az 1 Mbit/s értéket. Amennyiben az internet szolgáltatás nem éri el az előírt értéket, abban az esetben az Üzemeltető nem garantálja az Alkalmazás megfelelő működését.

3. Az Alkalmazás funkcióinak használata

Az Alkalmazás funkcióinak teljes körű használata a Felhasználási feltételek elfogadásával és regisztrációval lehetséges. Amennyiben a Felhasználó csak Látogató, hozzáférése az alábbi tartalmakhoz korlátozott vagy nem megengedett: nyom adatlap feltöltés, érdekes hely adatlap feltöltés, kommentelés, pontgyűjtés.

3.1. A regisztráció 

A regisztráció e-mail cím és a hozzá tartozó jelszó megadásával történik. Egy Felhasználó csak egy e-mail címmel jogosult az Alkalmazásban regisztrálni.

A regisztrálás feltétele, hogy a regisztráló 14 évnél idősebb természetes személy legyen, továbbá, hogy elfogadja a Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési nyilatkozatot. Feltétel továbbá, hogy egy valós email címet és egy becenevet vagy valós nevet adjon meg.  Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy regisztrációt indokolás nélkül visszautasítsa, vagy bármikor visszavonja a jelen Felhasználási feltételekben foglalt előírások megsértése vagy bármilyen más visszaélés esetén.

A Regisztrált felhasználó köteles a valóságnak megfelelő adatokat megadni a regisztrációs adatlapon és vállalja, hogy szükség szerint aktualizálja az általa megadott regisztrációs adatokat, hogy azok a valóságnak megfelelőek legyenek. Amennyiben a megadott adatok az Üzemeltető nyilvántartása szerint hamisak, pontatlanok vagy hiányosak, jogsértők vagy egyéb okból nem megfelelőek, úgy az Üzemeltető jogosult megszüntetni az Alkalmazás igénybevételére vonatkozó jogot a Regisztrált felhasználó tekintetében.

3.2. A regisztrációhoz szükséges adatok:

Felhasználónév (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Jelszó (kötelező)

Jelszó megerősítése (kötelező)

A regisztráció és a belépés meglévő Facebook és Google fiókkal is megtörténhet, a KOPÓ alkalmazás engedélyezése esetén. A fiókok összekapcsolásához a Facebook/Google fiókba történő bejelentkezés szükséges. 

A fent megjelölt adatok megadása nélkül a regisztráció nem lehetséges.

4. Felelősség

4.1. Az Üzemeltető felelőssége

Az Üzemeltető által ingyenesen nyújtott applikáció működése egy adott területen az Alkalmazást biztosító hálózati technológia elérhetőségének, az azt támogató készülék meglétének, erőforrásának és szoftverkörnyezetének, illetve az internetes hálózat aktuális leterheltségének függvénye. A KOPÓ applikáció zavartalan működéséért, és minőségbeli megfelelőségéért az Filmdzsungel Kft. nem vállal semmilyen felelősséget ezzel kapcsolatosan az összes kárigényt kizárja.

Ha a Felhasználó az Alkalmazás használat közben bezárja, vagy ha a kapcsolat (bármely okból) megszakad az Üzemeltető webhelyével, abban az esetben az adatok elvesztéséért az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal. 

Az Üzemeltető a rendelkezésére álló eszközökkel biztosítja, hogy az Alkalmazás használata technikai szempontból biztonságosnak minősüljön. Az Alkalmazáshoz való csatlakozás miatt bekövetkező károkért, az internetes hálózat esetleges üzemkimaradásából, az elérési út hibájából, bármely nem az Üzemeltető oldalán felmerülő és nem várt technikai hibából eredő adatvesztésért, vírusból, vagy más károkért a Tulajdonos nem felelős. A Felhasználóknak minden esetben fel kell mérniük, hogy rendelkeznek-e az Alkalmazás használatához szükséges ismeretekkel, technikai követelményekkel és teljesítményekkel.

4.2. Felhasználók felelőssége

A Felhasználók nem másolhatják, semmilyen adattároló eszközön nem tárolhatják, nem rögzíthetik, nem tölthetik le az elérhető tartalmakat.

A Felhasználók semmilyen módon nem támadhatják, és nem hatástalaníthatják a KOPÓ applikáció használatával igénybe vehető tartalmak védelmére használt rendszert vagy mechanizmust.

A Felhasználók használhatják az Alkalmazást oly módon, amellyel bármilyen módon sértenék jelen szerződéses feltételeket. A Felhasználók nem sérthetik meg, illetve nem kísérelhetik meg megsérteni a kopoapp.hu honlap biztonságát.

A Felhasználó nem teheti a következőket, és harmadik feleknek nem segédkezhet az alábbiakban:

  • az Alkalmazás, vagy bármely részének olyan eszköz vagy szoftvertermék létrehozásában történő felhasználása, amely bármilyen jellegű szoftveres alkalmazások létrehozására használható;
  • az Alkalmazás egészének vagy bármely részének használatba adása, a nyilvánosság rendelkezésére bocsátása, értékesítése vagy forgalmazása;
  • megtévesztéssel, hamis adatok megadásával, vagy egyéb, nem jogszerű módon felhasználói fiók létrehozása;
  • az Alkalmazás jelen Felhasználási feltételeket sértő igénybevétele, bejelentkezés egy olyan azonosítóval, amelyre a Felhasználó nem jogosult.
  • A Felhasználó a felhasználónevének és jelszavának titokban tartásáért felelősséggel tartozik. Amennyiben a Felhasználó az fiókjának bármely engedély nélküli használatáról szerez tudomást, köteles haladéktalanul értesíteni az Üzemeltetőt.

5. Tartalom feltöltési és moderálási szabályok

Amennyiben a Regisztrált felhasználó a KOPÓ portálon a Felhasználói Profilt fényképpel látja el, nyom adatlapot vagy érdekességet rögzít, vagy kommentel, akkor a következő szabályokat kell betartania:

Üzemeltető minden, az Alkalmazás használata során feltöltött képet, szöveget és videót moderál, és jogosult egyoldalúan, szabad mérlegelése alapján dönteni az adott tartalom előzetes vagy utólagos jóváhagyásáról vagy annak megtagadásáról.

Az Üzemeltető különösen megtagadhatja minden olyan kép, szöveg vagy videó jóváhagyását, amely közerkölcsöt, jó ízlést, mások vallási-, felekezeti, nemi, etnikai hovatartozását, személyiségi jogot, etikai szabályt, egyéb jogot, jogszabályt sért vagy sérthet, gyűlölet keltésére alkalmas, vagy az Üzemeltető érdekeit, jó hírnevét vagy a jelen Felhasználási feltételeket sérti vagy sértheti, vagy az Üzemeltető megítélése szerint bármely módon sértő vagy sértő lehet.

Az Üzemeltető a fenti esetek bármelyikének bekövetkezte esetén a már feltöltött és/vagy jóváhagyott képeket, szövegeket és videókat is törölheti, az azt feltöltő Regisztrált felhasználót és/vagy az egyes funkciók elérésében korlátozhatja, vagy letilthatja és indokolt értesítéssel egyidejűleg törölheti a Regisztrált felhasználók közül.

Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely Felhasználó részéről bármilyen manipulációt, tömegesen generált letöltést, illetve az Alkalmazás szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal, vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a Felhasználót azonnali hatállyal kizárja az Alkalmazás felhasználói köréből.

Az Alkalmazáshoz kapcsolódó adatbázis módosítása kizárólag az Üzemeltető által, illetve az Alkalmazást kiszolgáló szerveren keresztül lehetséges. Bármilyen külső, nem az Alkalmazás részeként elérhető eszközzel történő beavatkozás a Felhasználó azonnali kizárását eredményezi.

A feltöltött információkért (nyomfotók, nyomleírások, érdekességek, érdekesség adatlapok) a Felhasználók semmilyen díjazásra nem jogosultak. A feltöltött tartalmakat az Üzemeltető szabadon, időbeli és területi korlátozások nélkül felhasználhatja. A nyomfotókat és az adatlapokon lévő információkat elemezheti, implementálhatja azokat az alkalmazás saját algoritmusába.

6. A KOPÓ applikációra vonatkozó szabályok

Az Alkalmazásra nem alkalmazandók az elektronikus hírközlési szabályok a Felhasználói szerződés egyes rendelkezései az adatkezelésre vonatkozó szabályok kivételével. Jelen Alkalmazás vonatkozásában a Ptk. idevonatkozó rendelkezései az irányadók.

7. Elérhetőség

A jelen Felhasználási feltételekre vonatkozó bármilyen észrevétel, kérdés esetén az Üzemeltető a [email protected] e-mail címen áll a Felhasználók rendelkezésére. 

2021. május 10.

Töltsd le még ma!

Applikációnkat ingyenesen használhatod! Töltsd le még ma a Google Play Store vagy az App Store webáruházak valamelyikéről!